Salâvat-ı Şerife. 112j
Salâvat-ı Şerife. 112j
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaRADYOGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
SITEMIZIN FORMU ACILMISTIR :::::::: SITEMIZDEN KONULARA KATILMAK VE PAYLASMAK ICIN ÜYE OLUNUZ SIMIDEN ALLAH RAZI OLA:::::: LÜTFEN ARGO KÜFÜRLÜ KELIMELRDEN SAKINIZ ALLAH RAZI OLA:::: ISTERSENIZ RADYOMUZU DINLEYEBILIRSINIZ :::: KUDI FM

 

 Salâvat-ı Şerife.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Hizmet/te




Mesaj Sayısı : 1
TÜRCÜBE PUAN : 3
Reputation : 0
Kayıt tarihi : 27/03/12

Salâvat-ı Şerife. Empty
MesajKonu: Salâvat-ı Şerife.   Salâvat-ı Şerife. I_icon_minitimeSalı Mart 27, 2012 2:37 am

Peygamberimize ( s.a.v ) Abdest Olmadan Salavat Getirmek Caiz Mi ?

Salavat getirirken abdestli olmak şart değildir.

İş Yaparken veya Yolda İken Dua ve Salavat Okumak Caiz Mi ?

Yolda giderken, yatarken veya her hangi bir işle meşgulken Kuranı Kerim ve salavat okumak, dua etmek caizdir.

Bir Kaç Kişinin ( Bir Grubun ) Topluca Salavat Okumaları Bidat Mıdır?

Salavatı şerife okumak makbul dualardandır. Bu bakımdan bir kaç kişinin bir araya gelerek salavat okumaları bidat değildir ve tavsiye edilebilir.

Peygamberimiz (s.a.v)`e Salavat Getirilmesi

Peygamberimiz (sav)'e salavat getirilmesi, Kur'an ayetiyle sabittir: "Muhakkak ki ALLAH ve melekleri Peygambere hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin." (Ahzab Suresi, 33/56)

ALLAH Rasulü (sav) de pek çok hadislerinde, dua ederken kendilerine salavat getirilmesini istemiş ve bunu duanın kabulü için bir vesile olarak zikretmişlerdir.

Tirmizi'nin rivâyet ettiği bir hadiste de Peygamberimiz: "Beni, hayvanına binen yolcunun maşrabası yerine tutmayın. Bana, duanızın başında, ortasında ve sonunda salât okuyun." (Tirmizî, Salât, 352) buyurmuşlardır. Ayrıca Hz. Übey b. Ka'b'ın (ra) naklettiğine göre bir keresinde Rasulullah (sav) birisine dua edeceği vakit önce kendisine dua (salât ü selam) ederek başla, dedi. (Tirmizî, Daavât, 10) Bir başka defasında ALLAH Rasulü (sav), huzuruna gelen bir sahâbi kendisine çok salavat getirdiğini söyleyince, Efendimiz (sav) o şahsa, güzel bir şey yaptığını ve bunu daha fazla yapmasını söyledi. O arttırdıkça Rasulullah da onu daha fazla salavat getirmeye teşvik etti.

Bizler de bu emrin gereği olarak, Nâm-ı Celîl-i Muhammedî yâd edilince salât ü selâmlardan birisiyle onu anmalı ve onu hep böyle bir tazimle yâd etmeliyiz.

Salavat Nedir ?

Tebrik, tezkiye, duâ, Peygamberimiz (s.a.s)'e yapılan duâ, istiğfar, rahmet gibi anlamlara gelen bir terimdir, salavât. "Belirli vakitlerde, Kur'an'da emredildiği tarzda ve Hz. Peygamber (asv)'in tarif ettiği şekilde yapılan ibadettir. Salât'ın çoğulu salavât gelir. Türkçe'de daha çok Hz. Peygamber (asv)'e yapılan duâ mânâsında kullanılır.

Salavat Kampanyası Hakkında

Salavat kampanyası için bir sayı belirlemedik, Kutlu doğum haftasına kadar elimizden geldiğince ne kadar okuyabilirsek okumaya gayret edelim inşALLAH.

Elimizden geldiği kadar okuyabileceğimiz adet Salavat almaya gayret edelim, inşALLAH ALLAH dualarımızı kabul eder. Amin.

kutludogum.org
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Salâvat-ı Şerife.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: HZ MUHAMMED SAV :: HZ MUHAMMED SAV-
Buraya geçin: